Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

Ημερίδα ΣΑΑΕ: Η ανάπτυξη των αερομεταφορών στην Ελλάδα το 2014

Ζητήματα από τον χώρο των αερομεταφορών στην Ελλάδα, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών (ΣΑΑΕ) χθες, Πέμπτη, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το συνέδριο παρακολούθησαν εκπρόσωποι του κλάδου, σύνδεσμοι, ενώσεις, εκπρόσωποι του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, της Aegean Airline και των συστημάτων κρατήσεων.

Από τον Πρόεδρο κ. Ντίνο Φραντζεσκάκη έγινε ανασκόπηση της χρονιάς που μας πέρασε, με αναφορά στην ανάπτυξη των αερομεταφορών, τις θέσεις εργασίας και τα οικονομικά οφέλη για την ελληνική οικονομία καθώς και τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Ο Αντιπρόεδρος κ Κώστας Τσοβίλης ανέλυσε λεπτομερώς τα θέματα της Επίγειας Εξυπηρέτησης και τα άμεσα και έμμεσα οφέλη σε θέσεις εργασίας, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Μεγάλο ενδιαφέρων είχε η Εμπορευματική Ανάπτυξη για Ελλάδα και εξωτερικό, θέμα που παρουσίασε με εμπεριστατωμένη παρουσίαση ο κος Αλέξιος Σιώρης, Δ/ντής Εμπορευματικής Ανάπτυξης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Παράλληλη παρουσίαση έκανε και ο κ Γιάννης Λεντζάκης – Υπεύθυνος Εμπορευματικών Μεταφορών του ΣΑΑΕ.

Ακολούθησαν ερωτήσεις, απαντήσεις και τοποθετήσεις / διευκρινίσεις για τις συνθήκες των αερομεταφορών επιβατών και εμπορευμάτων, με αναφορά στην εποχικότητα στην λειτουργία του ΔΑΑ και τα προβλήματα του τουρισμού, καθώς και τις συνθήκες λειτουργίας του κλάδου και της αγοράς, ενώ πέραν των προβληματισμών ακούστηκαν πολλές θέσεις και εποικοδομητικές προτάσεις.

Η Ημερίδα Αεροπορικών Θεμάτων έληξε με συμμετοχή όλων των συμμετεχόντων σε δεξίωση.

Πηγή