Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

Ο κόσμος όπως τον βλέπουν τα πουλιά [Εικόνες]

Εντυπωσιακές φωτογραφίες τραβηγμένες από άλλο επίπεδο στην κυριολεξία.

Το Dronestagram είναι μια εφαρμογή για φωτογραφίες από drones (ιπτάμενες μηχανές που κάνουν λήψη από τον αέρα) και πρόσφατα ανακοινώθηκαν οι νικητές του δεύτερου ετήσιου διαγωνισμού φωτογραφίας της.

Το αποτέλεσμα των λήψεων είναι εντυπωσιακό και δείχνει τον κόσμο όπως τον βλέπουν από ψηλά τα πουλιά. Στον διαγωνισμό πήραν μέρος πάνω από 5.000 συμμετοχές και ανάμεσα στους κριτές ήταν και ο Αναπληρωτής Διευθυντής Φωτογραφίας του National Geographic, Κεν Γκέιτζερ. Τα drones, οι μη επανδρωμένες ιπτάμενες μηχανές δηλαδή, είναι σήμερα γνωστά περισσότερο για το ότι χρησιμοποιούνται σε στρατιωτικές επιχειρήσεις αλλά οι παρακάτω φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι μπορούν να παράγουν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Εκπληκτικά τοπία και μοναδικές λήψεις πάνω από πόλεις έφεραν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και έκαναν τον ανταγωνισμό μεγαλύτερο.

Δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες όπως επιλέχθηκαν...1. Ο πρώτος νικητής της κατηγορίας «Τοπία» είναι ο Ρικάρντο Ματιέλο από τηνΒραζιλία και η φωτογραφία του τραβήχτηκε στην Παράνα2. Ο πρώτος νικητής της κατηγορίας «Φύση» είναι ο Μαικ Γκαντούιν με μια εκπληκτική φωτογραφία στη Νήσο Μουρέα στη Γαλλική Πολυνησία3. Τη δεύτερη θέση στην κατηγορία «Τοπία» κέρδισε ο Ζερεμί Ελόι με μια εντυπωσιακή εικόνα από τη Νορμανδία –Γαλλία4. Η δεύτερη θέση στην κατηγορία «Φύση» ανήκει στον Κέβιν Ντίλιαντ για την εικόνα Λα Χόλα από την Καλιφόρνια5. Η δεύτερη πιο δημοφιλής εικόνα με βάση τα likes στο Dronestagram δείχνει το Plovidv της Βουλγαρίας τη νύχτα6. Μια εκπληκτική φωτογραφία από καλλιέργειες τουλίπας σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση στην κατηγορία «Τοπία». Ο ιδρυτής της Dronestagram είπε ότι το κλειδί για μια καλή λήψη είναι τέλειες συνθήκες και αυτή η φωτογραφία τις έχει7. Το θαλασσινό τοπίο στη Γαλλική Πολυνησία ήρθε δικαιωματικά τρίτο στην κατηγορία «Τοπία»8. Αυτή η φωτογραφία κέρδισε το τρίτο βραβείο στην δημοφιλέστερη κατηγορία και δείχνει την κατάδυση ενός αγοριού στη Σιναλόα στο Μεξικό9. Μια φωτογραφία από την Κύπρο και το καρναβάλι ήταν ανάμεσα στις 5.000 συμμετοχές και έλαβε επίσης πολλά likes10. Εντυπωσιακή ήταν και η φωτογραφία που τραβήχτηκε τη νύχτα πάνω από το Nasvhille

Η εφαρμογή Dronestagram παραμένει πιο δημοφιλής στις ΗΠΑ, αλλά έχει πολλούς χρήστες επίσης στη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βραζιλία και την Ιταλία ενώ συνεχώς εξαπλώνεται.

Πηγή