Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Μυθική Πελοπόννησος: Αυτό είναι το πιο Μαγικό Φυσικό Τοπίο που Έχετε Δει Ποτέ! [Εικόνες]

Το φαράγγι του Πολυλιμνίου δεν είναι πολύ γνωστό. Βρίσκεται κοντά στον οδικό άξονα Καλαμάτας-Πύλου, στο ύψος του χωριού Καζάρμα.

Τα νερά του φαραγγιού, κατεβαίνουν από πηγές του Λυκόδημου όρους και αφού περάσουν το γεφύρι του Τζάνε, στο Πεταλίδι, χύνονται στον Μεσσηνιακό Κόλπο.

Αν πάτε ως εκεί, τα παιδιά σας θα αισθανθούν ότι βρίσκονται σ’ έναν επίγειο παράδεισο, σ ‘ένα υδάτινο πάρκο! Είναι ένα σύμπλεγμα από 10 μικρές λίμνες και έναν εντυπωσιακό βουερό καταρράκτη. Θα δείτε λακκούβες με νερό σαν φυσικές πισίνες, χρωματιστούς βράχους και παραλίμνια φυτά κάτω από τον πυκνό ίσκιο που ρίχνουν τα πλατάνια και τα σφενδάμια.Στις λιμνούλες έχουν δώσει οι ντόπιοι διάφορα ονόματα όπως του Πανάγου, του Ιταλού, της Καδούλας, και του Καδή. Στην τελευταία πέφτει ένας ωραίος και εντυπωσιακός καταρράκτης. Θα κάνετε βουτιές με την ψυχή σας αλλά φροντίστε να έρθετε νωρίς – ως το μεσημέρι δηλαδή – γιατί μετά ο ήλιος χάνεται και θα κρυώνετε στη σκιά. Για να φτάσετε στο φαράγγι θα ακολουθήσετε ένα εύκολο μονοπάτι με διάφορα βοηθητικά έργα όπως ξύλινα γεφυράκια, χτιστά σκαλοπάτια και μεταλλικά υποστηρίγματα.

Αν τα παιδιά είναι μεγάλα και θέλετε κάτι ακόμη πιο έντονο (και οπωσδήποτε έχετε γνώσεις αναρρίχησης) μπορείτε να συνεχίσετε μετά τον μεγάλο καταρράκτη προς τις δυο μικρές λίμνες στη Μαυρόλιμνα και στον παλιό νερόμυλο.Πηγή