Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

Για τους λάτρεις του κρύου: Το εντυπωσιακό ξενοδοχείο που είναι φτιαγμένο από χιόνι και πάγο [Εικόνες]

Tο ξενοδοχείο Hotel de Glace που βρίσκεται στην πόλη Κεμπέκ είναι το ιδανικό μέρος για να μείνει κάποιος που σκοπεύει να ταξιδέψει μέχρι τον μακρινό Καναδά.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι πραγματικά εντυπωσιακό αλλά και ξεχωριστό διότι είναι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από χιόνι και πάγο. Η πρώτη φορά που άνοιξε ήταν το 2001 και από την πρώτη στιγμή συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πλήθος κόσμου.

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες του είναι αναγκασμένοι να το φτιάχνουν από την αρχή κάθε χρόνο. Η κατασκευή του δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση αφού οι εργασίες ξεκινάνε περίπου το Δεκέμβριο όταν η θερμοκρασία στην περιοχή αγγίζει τους -32 βαθμούς Φαρενάιτ.


Πενήντα υπάλληλοι απαιτούνται για την κατασκευή του ξενοδοχείου που έχει έκταση 32.000 τετραγωνικά πόδια, οι οποίοι πρέπει να εργάζονται έξι συνεχόμενες εβδομάδες.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 44 δωμάτια εκ των οποίων ορισμένα είναι πιο άνετα από κάποια άλλα και πιο επιτηδευμένα. Επίσης, διαθέτει εστιατόριο, μπαρ, πίστες για πατινάζ αλλά και πολλά... τζάκια και θερμαινόμενες πισίνες.

Όσοι θελήσουν να μείνουν στο Hotel de Glace θα πρέπει να γνωρίζουν πως η θερμοκρασία στο εσωτερικό του κυμαίνεται από 23 ως 27 βαθμούς Φαρενάιτ ενώ οι τιμές των δωματίων δεν είναι και τόσο χαμηλές. Συγκεκριμένα, ξεκινούν από τα 199 δολάρια το δωματιο.


Ο χρόνος λειτουργίας του είναι περιορισμένος. Φέτος συγκεκριμένα, θα λειτουργεί από τις 4 Γενάρη μέχρι τις 28 Μαρτίου.
Πηγή