Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Παρίσι: Βουτιά στις αεροπορικές κρατήσεις μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Βουτιά παρατηρείται στις κρατήσεις πτήσεων για το Παρίσι την εβδομάδα αμέσως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν τη γαλλική πρωτεύουσα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την εταιρία ανάλυσης δεδομένων ForwardKeys.

Συμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας, η οποία καταγράφει τις ταξιδιωτικές προτιμήσεις αναλύοντας 14 εκατ. συναλλαγές κρατήσεων καθημερινά, oι καθαρές κρατήσεις, που περιλαμβάνουν τις ημερήσιες κρατήσεις και τις ακυρώσεις, ήταν μειωμένες κατά 101% σε σχέση με την αντίστοιχη εβδομάδα πέρυσι.

Τα ταξίδια στο Παρίσι δέχθηκαν άμεσο πλήγμα μετά τις 13 Νοεμβρίου και ενώ ο αριθμός των ακυρώσεων έχει πια μειωθεί σημαντικά, οι νέες κρατήσεις παρουσιάζουν αργή μόνο βελτίωση.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ForwardKeys, Olivier Jager, σχολιάζει: «Η καθαρή εικόνα από τα δεδομένα είναι ότι υπήρξε βροχή ακυρώσεων την τελευταία στιγμή για τα ταξίδια που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν άμεσα, κυρίως για επαγγελματικούς λόγους, μετά τις επιθέσεις. Οι νέες κρατήσεις έχουν επίσης μειωθεί δραματικά, κάτω από τα επίπεδα της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι».

Οι μεγαλύτερες μειώσεις κρατήσεων καταγράφονται από τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ισπανία και την Ιταλία.Παρότι ο αριθμός των ακυρώσεων φαίνεται να εξισορροπείται, βουτιά καταγράφθηκε μια ημέρα πριν την έναρξη της διεθνούς διάσκεψης για το κλίμα, COP21, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Συσσωρευμένες οι κρατήσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων, σε σύγκριση με πέρυσι, παρέμειναν στάσιμες αμέσως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Συνολικά ο αριθμός των ακυρώσεων από τις 14 έως τις 21 Νοεμβρίου είναι αυξημένος κατά 21% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, παρότι έχει πια επιστρέψει σε λογικά επίπεδα.

Ο αριθμός των νέων κρατήσεων παραμένει μειωμένος κατά 27% έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Η εικόνα για τα Χριστούγεννα συνεχίζει να είναι θολή, με τον αριθμό των κρατήσεων για ταξίδια κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου να βρίσκεται 13% κάτω σε σχέση με πέρυσι. Πριν τις τρομοκρατικές επιθέσεις, βρίσκονταν μόλις 2% χαμηλότερα από πέρυσι.
Πηγή