Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

Ελάτε να γνωρίσουμε τα πιο όμορφα μονοπάτια της Ευρώπης - Ενας από τους ομορφότερους περιπάτους που μπορεί να κάνει κανείς ...βρίσκεται στην Ελλάδα [Εικόνες]

Είτε πρόκειται για έναν ήσυχο περίπατο στη γαλλική επαρχία, είτε για ένα δύσβατο μονοπάτι της οροσειράς Mont Blanc, η Ευρώπη προσφέρει πολλές επιλογές.

Η γηραιά ήπειρος διαθέτει σπάνιας φυσικής ομορφιάς τοπία, τα οποία προσφέρονται για μακρινούς περιπάτους. Αν αγαπάτε τη φύση και το περπάτημα, τότε το αφιέρωμα του βρετανικού Guardian στους ομορφότερους περιπάτους που μπορεί να κάνει κανείς στην Ευρώπη θα σας ενθουσιάσει!

1. CAMINO FRANCÉS, ΙΣΠΑΝΙΑΤο Camino de Santiago ή αλλιώς «ο δρόμος του Αγίου Ιακώβου» είναι μια σειρά από προσκυνήματα που ξεκινούν σε διάφορα σημεία σε όλη την Ευρώπη και καταλήγουν όλα στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα στην Ισπανία. Το πιο δημοφιλές είναι το Camino Frances. Για να περπατήσετε το σύνολο των 780 χιλιομέτρων χρειάζεστε περίπου ένα μήνα. Ωστόσο, προσφέρεται και μία συντομότερη διαδρομή 111 χιλιομέτρων.

Επίπεδο/ Διάρκεια: Μεσαίου επιπέδου. Μπορείτε να το ολοκληρώσετε σε επτά ημέρες περπατώντας 25 χιλιόμετρα την ημέρα

2. ALSACE WINE TRAIL, ΓΑΛΛΙΑΠρόκειται για μία μαγευτική περιπλάνηση στην γοητεία του Rue du Vin. Είναι η τέλεια ευκαιρία για να μάθετε τα μυστικά του κρασιού περπατώντας μέσα στους απέραντους αμπελώνες της περιοχής, οι οποίοι συνδέονται με μονοπάτια έως και 17 χιλιομέτρων.

Επίπεδο/ Διάρκεια: Εύκολο. Μπορείτε να το ολοκληρώσετε μέσα σε 4-5 μέρες

3. ΛΙΜΝΗ ΧΑΛΣΤΑΤ, ΑΥΣΤΡΙΑΠρόκειται για το ιδανικό μέρος για να εξερευνήσετε την περιοχή γύρω από την αυστριακή λίμνη. Μπορείτε να φτάσετε σε αυτή πολύ εύκολα, ενώ τα μονοπάτια γύρω από αυτή δεν είναι καθόλου δύσβατα.

Επίπεδο/ Διάρκεια: Εύκολο. Μπορείτε να το ολοκληρώσετε σε διάστημα 3-7 ημερών.

4. ΚΑΣΤΕΛΙ ΚΙΣΣΑΜΟΥ, ΕΛΛΑΔΑΗ Κρήτη έχει να προσφέρει πολλές και εξίσου εντυπωσιακές επιλογές περιπάτων, καθώς η φυσική ομορφιά της και η αρχιτεκτονική των οικισμών τής το επιτρέπουν. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει η διαδρομή μέσα από το βενετσιάνικο Καστέλι Κισσάμου, με τους απέραντους ελαιώνες και τα γραφικά παράκτια μονοπάτια.

Επίπεδο/ Διάρκεια: Εύκολο έως μεσαίο ανάλογα με την διαδρομή. Θα χρειαστείτε 5-7 ημέρες.

6. ΤΟΣΚΑΝΗ, ΙΤΑΛΙΑΤα ιστορικά χωριά στην κορυφή του λόφου του San Gimignano, Colle di Val d'Elsa, StroveκαιMonteriggioni είναι αρκετά κοντά το ένα με το άλλο και συνδέονται με ευχάριστες μονοήμερες διαδρομές.

Επίπεδο /Διάρκεια: Εύκολο. Μπορείτε να αφιερώσετε μία ημέρα ή ένα Σαββατοκύριακο.

7. Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ MONT BLANC, ΓΑΛΛΙΑΓια καλύτερη θέα από το Mont Blanc μπορείτε να επιλέξετε τη διαδρομή πάνω από το Chamonix. Αφιερώστε μία ημέρα ή μικρότερα τμήματα της διαδρομής ανάμεσα στο Les Houches και τοArgentière. Ο Γύρος του Mont Blanc είναι μια επίπονη διαδρομή 250 χιλιομέτρων που περνά μέσα από την Ελβετία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Επίπεδο / Διάρκεια: Μεσαίο έως πολύ δύσκολο ανάλογα με την διαδρομή που θα επιλέξετε. Θα χρειαστείτε από 3 έως 10 ημέρες.

8. ΛΟΦΟΙ KERRY, ΙΡΛΑΝΔΙΑΟι Λόφοι Κέρι στην Ιρλανδία συνθέτουν ένα απόκοσμο, υγρό, αλλά και ατμοσφαιρικό τοπίο. Η περιοχή που ονομάζεται Reeks Macgillycuddyείναι το καλύτερο παράδειγμα της ιρλανδικής ορινής φύσης και είναι ιδανική επιλογή για έναν περίπατο ενός Σαββατοκύριακου.

Επίπεδο / Διάρκεια: Μεσαίο έως δύσκολο. Θα χρειαστείτε 2-4 ημέρες

9. ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ JOTUNHEIMEN, ΝΟΡΒΗΓΙΑΤο Εθνικό Πάρκο Jotunheimen στη Νορβηγία είναι μία εξίσου δύσκολη και εντυπωσιακή διαδρομή με τους Λόφους Κέρι, ωστόσο είναι πιο σύντομη και πιο οικονομική. Το Jotunheimen βρίσκεται στην περιοχή κοντά στην έρημο της Αρκτικής και τα μονοπάτια γύρω από αυτή περιλαμβάνουν παγωμένες κορυφές.

Επίπεδο / Διάρκεια: Δύσκολο. Θα χρειαστείτε 3-7 ημέρες.

10. VIA FERRATA, ΛΙΜΝΗ ΓΚΑΡΔΑ, ΙΤΑΛΙΑΟι στρατιώτες κατά τη διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου εφεύραν αυτό το σύστημα με τις σκάλες σιδήρου και τα καλώδια. Τα συγκλονιστικά και απόκρημνα ύψη προσελκύουν κάθε χρόνο πολλούς, τολμηρούς πεζοπόρους. Χρειάζεται απαραίτητα κράνος και σωστός εξοπλισμός για να απολαύσετε με ασφάλεια την εντυπωσιακή διαδρομή.

Επίπεδο/ Διάρκεια: Δύσκολο. Υπολογίστε πως θα χρειαστείτε 5 ημέρες.

Πηγή