Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

Αυτό το παραμυθένιο κάστρο κρύβει ένα μεγάλο μυστικό… Και είναι πολύ λυπηρό. [Εικόνες]

Το Chateau de la Mothe-Chandeniersis είναι ένα κάστρο που κόβει κυριολεκτικά την ανάσα και βρίσκεται στη μέση του δάσους στην περιοχή Πουατού-Σαρέντ της Γαλλίας. Δυστυχώς, χρόνο με το χρόνο μαραζώνει όλο και περισσότερο.


Το μόνο πράγμα που είναι πιο συναρπαστικό από τις εικόνες που θα δείτε στη συνέχεια, είναι η ιστορία που το συνοδεύει.Χτίστηκε τον 13ο αιώνα, και ήταν πολύ δημοφιλές στη Γαλλία μέχρι που κατακτήθηκε και λεηλατήθηκε κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης.

Στις αρχές του 19ου αιώνα το αγόρασε ένας πλούσιος επιχειρηματίας και το μεταβίβασε σε έναν βαρόνο του Ναπολέοντα ΙΙΙ. Μέχρι που το 1932 μια πυρκαγιά κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος του.Η καταστροφική πυρκαγιά προκάλεσε σχεδόν ανεπανόρθωτες ζημιές. Ωστόσο, το κάστρο φαίνεται σχεδόν τέλειο σε αυτή τη φωτογραφία.Το κάστρο, το οποίο στέκεται ακόμα όρθιο θυμίζοντας παλιές δόξες, σήμερα έχει έναν εκπληκτικό ιδιοκτήτη.Πρόκειται για έναν καθηγητή μαθηματικών, τον Marc Demeyer, ο οποίος το αγόρασε το 1981 σκοπεύοντας να το επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση.Περίπου την ίδια εποχή, μια γαλλική τράπεζα αγόρασε το οικόπεδο που περιβάλλει το κάστρο, πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει ότι το κάστρο έχει περισσότερους από έναν ιδιοκτήτες.Έτσι ο Demeyer έχει πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες να ολοκληρώσει πριν μπορέσει να ξεκινήσει τα επισκευαστικά έργα.

Σήμερα, 34 χρόνια μετά, το κάστρο στέκεται όπως ακριβώς ήταν όταν το αγόρασε ο Demeyer.Σύμφωνα με τοπικές πηγές, ο Demeyer δεν ζει στο ακίνητο του και είναι απίστευτα δυσαρεστημένος τόσο με την γραφειοκρατεία όσο και με την Γαλλική τράπεζα που βάζουν συνεχώς εμπόδια στην ανακαίνιση του όμορφου κάστρου.Ότι δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα ο Demeyer, προσπαθεί να πετύχει μια ομάδα από ντόπιους κατοίκους της περιοχής.


Αλλά αν και η ομάδα έχει καλές προθέσεις, το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για το κάστρο έχει ουσιαστικά ατονήσει.


Κοιτάζοντας αυτό το όμορφο κτίριο, είναι κάπως δύσκολο να το πιστέψει κανείς.
Η ομάδα, η οποία ονομάζεται «preservationist» ελπίζει να καταφέρει να κεντρίσει ξανά το ενδιαφέρον του κοινού και να βρει χρηματοδότες για τις κατασκευές που απαιτούνται στο κάστρο.


Δείτε στο βίντεο γιατί αυτό το εντυπωσιακό κομμάτι της ιστορίας απλά δεν πρέπει να ξεχαστεί..
Πηγή