Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Επικίνδυνο παιχνίδι στα αεροδρόμια της Αγγλίας: Ακτίνα λέιζερ τύφλωσε πιλότο την ώρα της προσγείωσης (βίντεο)


Το επικίνδυνο παιχνίδι με τις ακτίνες λέιζερ, γνωστό και από τα ελληνικά γήπεδα, φαίνεται ότι ανθεί και σε άλλες χώρες. Και μάλιστα με πολύ πιο σοβαρούς στόχους και πολύ πιο επικίνδυνα ενδεχόμενα.


Όπως έγινε και στην περίπτωση ενός συγκυβερνήτη της British Airways ο οποίος κατά την φάση της προσγείωσης δέχτηκε στα μάτια του μία ακτίνα λέϊζερ, η οποία ήταν τόσο δυνατή που ουσιαστικά του κατέστρεψε τον αμφιβληστροειδή.

Το περιστατικό έγινε την άνοιξη στο Χίθροου, κατά την φάση της προσγείωσης του αεροπλάνου, με την ακτίνα να είναι τόσο δυνατή και η ζημιά που προκάλεσε τόσο μεγάλη, που σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της αεροπορικής εταιρίας, είναι σχεδόν σίγουρο ότι επρόκειτο για κάποια συσκευκή με στρατιωτική χρήση.

Το αεροπλάνο πάντως προσγειώθηκε κανονικά -καθώς ο συγκεκριμένος πιλότος ήταν συγκυβερνήτης στην πτήση- ενώ ο άτυχος πιλότος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε η σημαντικότατη ζημιά που είχε γίνει στα μάτια του.

Όπως έγινε γνωστό με την δημοσίευση του περιστατικού σήμερα, το φαινόμενο είναι αρκετά συχνό στο αεροδρόμιο του Χίθροου, το οποίο δέχεται τις περισσότερες «επιθέσεις» με λέιζερ από όλα τα αεροδρόμια της Αγγλίας.

Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2015 υπήρξαν 48 επεισόδια, ενώ ολόκληρο το 2014 τα περιστατικά έφθασαν στα 168.

Όπως και να έχει πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο «παιχνίδι», με τις αρχές της Βρετανίας να έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να συλλάβουν τους δράστες και να σταματήσουν αυτήν την κατάσταση πριν υπάρξει κάποιο πολύ σοβαρότερο πρόβλημα ή κάποια αεροπορική τραγωδία από το παιχνίδι κάποιων ανεγκέφαλων.

Πηγή