Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

Αυτό το κρυφό μέρος στις Άλπεις είναι ίσως το ομορφότερο πάνω στη Γη. [Εικόνες]

Αν ψάχνετε για το πιο όμορφο μέρος στη Γη, που θα κάνει την καρδιά σας να χτυπά δυνατά, τότε πρέπει να πάτε στο Lauterbrunnen. Αυτή η μικρή πόλη σε σχήμα πέταλου, είναι κυριολεκτικά “χαμένη” μέσα στις Ελβετικές Άλπεις.

“Lauterbrunnen” σημαίνει “Πολλές πηγές” κι είναι ένα απόλυτα ταιριαστό όνομα. Η πόλη κρύβεται από απότομες πλαγιές και ψηλές βουνοκορφές. Την έχουν κυριολεκτικά περικυκλώσει! Το Lauterbrunnen συνορεύει με τα βουνά Monch, Jungfrau και Eiger. Το καλύτερο, όμως, δε σας το έχουμε πει ακόμη. Από τις απότομες πλαγιές τρέχουν 72 καταρράχτες! Έτσι, βέβαια, δικαιολογείται και το όνομα!

Ο μεγαλύτερος από τους 72 καταρράκτες είναι ο Staubbach. Έχει πλάτος 300 μέτρα κι είναι ο μεγαλύτερος, αδιάσπαστος καταρράκτης της Ευρώπης. Άλλο ένα μοναδικό σημείο είναι ο καταρράκτης Trümmelbach, ο οποίος κρυβόταν πίσω από ένα βράχο για αιώνες, μέχρι που η κατασκευή ενός τούνελ τον έφερε στο φως. Αν πάρει κανείς το υπόγειο τελεφερίκ που έχει κατασκευαστεί, θα μπορέσει να θαυμάσει τον 200 μέτρων καταρράκτη που “ζει” μέσα στο βουνό.

Αλλά ακόμη κι αν δεν καταφέρετε ποτέ να πάτε ως εκεί, μια ματιά στις φωτογραφίες που ακολουθούν, θα σας ταξιδέψει!

Ένα τέτοιο μέρος δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από κάθε είδους καλλιτέχνες. Ο Johann Goethe έγραψε το “Song of the Spirit of the Waterfalls” αφού επισκέφθηκε το Lauterbrunnen. Ομοίως, ο Franz Schubert εμπνεύστηκε από το μέρος. Μάλιστα, υπήρξε και η βασική έμπνευση για το “Βουνό της Ομίχλης” από το “Χόμπιτ” του Τόλκιν.

Το Lauterbrunnen και η γύρω του περιοχή ονομάστηκε το 2001 “Χώρος πολιτιστικής κληρονομιάς” από την UNESCO. Η περιοχή φιλοξενεί κάθε χρόνο χιλιάδες τουριστών, οι οποίοι μπορούν να κάνουν σκι, ορειβασία ή απλά να θαυμασουν την υπέροχη φύση!

Πηγή