Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

142 ακυρώσεις πτήσεων λόγω χιονιά στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Σε ακυρώσεις 142 πτήσεων προς τα δύο αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης προχώρησαν οι Turkish Airlines, προειδοποιώντας για ενδεχόμενο περαιτέρω προβλημάτων, εν αναμονή του χιονιά.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Turkish Airlines αναφέρουν πως οι περισσότερες από τις πτήσεις που ακυρώνονται ήταν πτήσεις εσωτερικού, όμως επηρεάζονται και αρκετά δρομολόγια σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια, αφορούν στα δρομολόγια την Τετάρτη και την Πέμπτη και η εταιρεία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέες ακυρώσεις.

Ήδη οι δημοτικές αρχές της Κωνσταντινούπολης έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις για τις μετακινήσεις και έχουν σε ετοιμότητα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η χιονόπτωση προβλέπεται να ξεκινήσει την Τετάρτη και να ενισχυθεί την Πέμπτη σε μία κακοκαιρία που θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο. Οι δημοτικές αρχές έχουν καλέσει επίσης τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις εάν δεν είναι απαραίτητες. Παράλληλα, βρίσκονται σε ετοιμότητα εκχιονιστικά μηχανήματα για να καθαρίσουν τους δρόμους όπου αυτό είναι απαραίτητο.

Πηγή