Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015

Που να φάτε και να πιείτε στο ρεβεγιόν πρωτοχρονιάς -15 προτάσεις για γεύση και άποψη [εικόνες]

Με ειδικό μενού ή με ορισμένα γιορταστικά πιάτα à la carte, με ζωντανή μουσική, σε εστιατόριο, σε μπαρ, σε μπιστρό, με έθνικ κουζίνα, με ελληνική, με γαλλική ή ιταλική η επιλογή είναι στα χέρια σας!

1. NOEL
Το πιο ατμοσφαιρικό μπαρ της Κολοκοτρώνη λέγεται «Χριστούγεννα» και είναι στολισμένο όλο τον χρόνο. Ομως μέσα στις γιορτές το γιορτάζει έξτρα, με ένα ειδικό μενού που θα σερβίρεται ως τις 10 Ιανουαρίου! Το μενού περιλαμβάνει διάφορες επιλογές για πρώτο, κυρίως πιάτο και γλυκό και κοστίζει 28 ευρώ. Το βράδυ της παραμονής πρωτοχρονιάς όμως, θα κοστίζει 50 ευρώ και θα περιέχει επίσης μια σειρά από κρασιά επιλογές του βραβευμένου bar mamager Γιάννη Κοροβέση.



Noel: Κολοκοτρώνη 59, τηλ. 211 2159534. Η κράτηση είναι απαραίτητη, στο τηλέφωνο 6989 916592 (καθημερινά 13.00-17.00).Οι κρατήσεις έχουν δύο επιλογές ωρών: 20.30-23.00 και 23.00 μέχρι πολύ αργά.

2. Hamma Κηφισιά
Το πολύ δημοφιλές σούσι μπαρ της Γλυφάδας φέτος άνοιξε και κηφισιώτικο παράρτημα, στο πρώην Oozora. Ο αφαιρετικός χώρος έχει ανανεωθεί διακριτικά, η εντυπωσιακή κατασκευή στον ουρανό παραμένει και την fusion ιαπωνική κουζίνα με έθνικ αλλά και ελληνικά στοιχεία, επιμελείται ο Θάνος Καραολάνης.



Μενού Πρωτοχρονιάς
Welcome drink
Kαρπάτσιο από λαβράκι usuzukuri με truffle ponzu
Σαλάτα με τραγανή πάπια, καρύδια και hoisin μέλι
Εbi tempura roll
Ψητή σφυρίδα με baby σπανάκι, φινόκιο confit και βουτυρένια σάλτσα lime ponzu και λάδι τρούφας
Cremeux σοκολάτας valrhona σε τραγανή γκοφρέτα πραλίνας
Τιμή ανά άτομο 65 ευρώ
Hamma Κιφησιάς: Αγίου Τρύφωνος 15, Κηφισιά, τηλ. 210 6230330

3. Ανθός γεύσεων
Στο πρώην Μαγέρικο της Νάγιας, ο Γιώργος Γεράρδος -ένας από τους τρεις φιναλίστ του φετινού MasterChef- έστησε ένα νέο μαγαζί το ίδιο φιλόξενο με το παλιό. Μπιστρό, μικροσκοπικό, ζεστό και πεντανόστιμο, με αισθητική Gogol Bordello.



Μενού Πρωτοχρονιάς
Ζεστό γλυκό κρασί με μπαχαρικά
Τερίνα πέρδικας με γιορτινά αρώματα
Σούπα με βασιλομανίταρα και θρούμπι
Ριζότο με κοκο Κοζάνης και καπνιστή πέστροφα Χελμού
Γιορτινή πράσινη σαλάτα με φρέσκο σπιτικό κατσικίσιο τυρί και κράνα
Σιγοψηνένος μαύρος χοίρος (12 ώρες) με αχλάδι και σάλτσα βούτυρο με κρασί μοσχάτο
Σοκολάτα με 5 γεύσεις και υφές
Τιμή ανά άτομο 35 ευρώ
Ανθός Γεύσεων: Ευαγγελιστρίας 96 & Γαλατείας, Καλλιθέα, τηλ. 213 0271631

4. Mama Roux Γλυφάδα
Ενα ακόμη παράρτημα. Το πετυχημένο multi έθνικ εστιατόριο-κολεκτίβα της Αιόλου κατέβηκε στη Γλυφάδα σε έναν χώρο κάπως πιο κυριλέ αλλά και πάλι χαλαρό και ευχάριστο. Το Mama Roux λοιπόν για την παραμονή πρωτοχρονιάς διοργανώνει γιορτή... μεσημεριανή. Live μουσική από τις 13.00 με κρουστά από τους Brass Band που θυμίζουν Νέα Ορλεάνη, χορός στον δρόμο μπροστά στο εστιατόριο, εν συνεχεία φαγητό με διάφορες γιορτινές προτάσεις κατ' επιλογή και μετά πάλι live, τζαζ αυτή τη φορά και R&B, από τη Νέα Ορλεάνη με του Gumbo Ya Ya (15.30). Αν θέλετε λοιπόν το πάρτι να αρχίσει από νωρίς... κάντε κράτηση.



Mama Roux: Λαζαράκη 26, Γλυφάδα, τηλ. 216 7004459

5. Cookoovaya
Οι 5 σεφ του εστιατορίου που έγινε πλέον κοσμικό και γαστριμαργικό σημείο αναφοράς στην περιοχή Χίλτον αποφάσισαν να μην σερβίρουν φέτος γιορταστικό μενού. Θα το πάνε απλά και περίπλοκα, όπως το κάνουν όλο τον χρόνο, με γεύσεις που συνδυάζουν -όσο κι αν φαίνεται οξύμωρο- το gourmet με το comfort food. Θα υπάρχουν και κάποια πιο γιορταστικά πιάτα, αλλά αυτά θα είναι έκπληξη, για όποιον θέλει, εκείνη την ώρα.



Cookoovaya: Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, Αθήνα, τηλ. 210 7235005

6. Sale & Pepe
Κάτι παλιό και κλασσικό, ραφιναρισμένο και ζεστό, με μια αίσθηση οικείου. Αυτό είναι το εστιατόριο του Ιβάν Οταβιάνι στις ανηφόρες του Λυκαβηττού που λειτουργεί 25 χρόνια τώρα και είναι είναι ίσως το πρώτο που έφερε την κουζίνα της Βόρειας Ιταλίας στην Αθήνα. Ενα κλασσικό αστικό εστιατόριο με γεύσεις που πλημμυρίζουν το στόμα από... Ιταλία.



Μενού Πρωτοχρονιάς
Σουφλέ από κολοκύθα με τραγανό χταπόδι και σάλτσα μαϊντανού με γλυκό σκόρδο
Strozzapreti με κατσικίσιο τυρί, γλυκά ντοματίνια και κολοκυθάκια στη σχάρα
ή Risotto με μανιτάρια porcini και κρασί Barolo
Tournedos alla Rossini με fois-gras , μαύρη τρούφα και πούρε από γλυκοπατάτα
ή Καραβίδες σε κρούστα ψωμιού με πούρε από κολοκύθα και μπρόκολο
Ποικιλία από τα γλυκά σπιτιού
Τιμή ανά άτομο 58 ευρώ
Sale & Pepe: Αριστίππου 34, Κολωνάκι, Λυκαβηττός, τηλ. 210 7234102

7. Tudor στην πλατεία Συντάγματος
Στο ρετιρέ του ξενοδοχείου «King George», με τέλεια, αριστοκρατική ατμόσφαιρα, υπέροχη διακόσμηση και καταπληκτική θέμα. Σεφ ο Σωτήρης Ευαγγέλλου. Κουζίνα, ελληνική-μεσογειακή με ψαγμένες λεπτομέρειες. Χρυσός Σκούφος και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για το 2015. Στο ρεβεγιόν θα υπάρχει ζωντανή μουσική με πιάνο, κιθάρα, βιολί και φωνή.



Μενού Πρωτοχρονιάς
Καρπάτσιο από κοχύλια Saint Jacques με τρούφα
Ψητός αστακός στο κέλυφός του και μπισκ αστακού με Remy Martin και σαγκουίνι
Λαυράκι γλασσαρισμένο με σαμπάνια, πράσινα και λευκά σπαράγγια
Σορμπέ ρόδι με πιπέρι Szechuan
Black Agnus μοσχαρίσιο φιλέτο με συκώτι χήνας, πουρέ από κάστανα, γλυκοπατάτες και μανιτάρια
Υγρό μπισκουί φουντουκιού με σοκολάτα “kalingo”, κρεμέ μανταρίνι και παγωτό θυμάρι
Καφές ή Τσάι
Πρωτοχρονιάτικες γλυκές λιχουδιές
Τιμή ανά άτομο 355 ευρώ (Συμπεριλαμβάνεται μισό μπουκάλι κρασί)
Ξενοδοχείο King George: πλατεία Συντάγματος, Αθήνα, τηλ. 210 3330749

8. A mano στη Γλυφάδα
Μια πολύ διαφορετική πρόταση στη Γλυφάδα. Σάλα σε αποχρώσεις του γκρι με κάποιες κόκκινες λεπτομέρειες και κουζίνα ιταλική με ευρεία γευστική γκάμα.



Μενού Πρωτοχρονιάς
Welcome drink
Amuse buche
Βελουτέ παντζάρι με καραμελωμένα φουντούκια και ξυνή κρέμα
Νιόκι καραμελωμένα με σουσάμι, πεκορίνο νέρο και κανέλα
Αντίβ με αποξηραμένα σύκα, μπουράτα, τραγανό προσούτο και ντρέσιγκ ροδιού
Αργοψημένη καραμελωμένη πανσέτα με ριζότο alla Milanese.
ή Νουά γάλακτος με σάλτσα ψητού και σουφλέ πατάτας
Σεμιφρέντο σοκολάτας με καραμελωμένα φρούτα και μπισκότο πικραμύγδαλο
Τιμή ανά άτομο 45 ευρώ
A mano: Κύπρου 74, Γλυφάδα, τηλ. 210 8980334

9. Chefi The Restaurant στο Χαλάνδρι
Στεγάζεται σε ανακαινισμένη μονοκατοικία με κήπο και είναι μια νέα άφιξη στην περιοχή. Μίνιμαλ ντιζάιν, κυριλέ στυλ και ελληνική κουζίνα από τον Αλέξανδρο Κοσσυβάκη, πειραγμένη αλλά πολύ-πολύ νόστιμη.



Μενού Πρωτοχρονιάς
Μπουκιά έκπληξη
Βελουτέ κολοκύθας, lemon grass, κρέμα καρύδας, αφρός ginger
Καρπάτσιο μόσχου, τερίνα φουα-γκρα, βινεγκρέτ ταρτούφο, σύκο, μους horseradish
Γιουβαρελάκι θαλασσινών, σπανάκι, κακαβιά γαρίδας
Σορμπέ μάνγκο
Χοιρινό Iberico, πουρέ κολοκάσι, καπνιστή μελιτζάνα, κροκέτα Portobello, σως μαυροδάφνη, παλαιωμένο μπαλσάμικο
Πραλίνα φουντουκιού με πορτοκάλι, μπισκότο φεγιεντίν, φρούτα του πάθους, λευκή σοκολάτα, παγωτό κάστανο
Καφές, τρούφες, βασιλόπιττα
Τιμή ανά άτομο 64 ευρώ
Chefi The Restaurant: Περικλέους 31, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6815774

10. Pallas Athena Restaurant στην οδό Αθηνάς

Είναι το εστιατόριο του αριστίκ μπουτίκ ξενοδοχείου στην πλατεία Κοτζιά. Είναι χαρούμενο, φωτεινό και ντιζαϊνάτο και έχει πολύ ωραία θέα στην πλατεία. Ο σεφ Σάκης Τζανέτος επιμελείται τη μεσογειακή με μοντέρνες νότες και κρητικά χρώματα κουζίνα και κάπως έτσι διαμορφώνονται και τα εορταστικά μενού. Ζωντανή μουσική (ελληνική, ξένη, τζαζ, σουίνγκ).



Μενού Πρωτοχρονιάς
Καλωσόρισμα με σαμπάνια
Σούπα παρμεντιέ,με τορτελίνι μαύρης τρούφας και αφρό αρωματισμένο με τζίντζερ
Φιλέτο σκορπίνα με πουρέ φινόκιο, σάλτσα μπουγιαμπέσα με κρόκο Κοζάνης
Καρδιά από φιλέτο μόσχου, ραβιολάκι με μπρινουάζ λαχανικών και καραβίδα, νιφάδες πατάτας, μανιτάρια porcini σε σάλτσα από κρασί
Μπισκoυί πραλίνας με μους σοκολάτας caramelia, σάλτσα από κόκκινα φρούτα και παγωτό βανίλια
Βασιλόπιτα
Καφέ, Τσάι, Mignardises
Τιμή ανά άτομο 95 ευρώ
Ξενενοδοχείο Pallas Athena Hotel: Αθηνάς 65 & Λυκούργου, κέντρο, τηλ. 210 3250900

11. Μusique cafe and more στο Παγκράτι
Ανοιχτό όλη μέρα, για καφέ, φαγητό και ποτό, δίπλα στην πλατεία Προσκόπων. Το φαγητό ειδικά όμως είναι ενδιαφέρον, καθώς κινείται πολύ προς τις ναξιώτικες γεύσεις και επεκτείνεται σε όλη τη Μεσόγειο. Αν θέλετε κάτι χαλαρό και νόστιμο, εδώ είστε!



Μενού Πρωτοχρονιάς
Σαλάτα ανάμεικτη με βινεγκρέτ βαλσάμικο, γλυκό καρότα, ντοματίνια και παρμεζάνα
Καπνιστό σολομό με πουρέ αβοκάντο, φρέσκο κρεμμύδι, αυγό και λαδολέμονο με θυμάρι
Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες, μουστάρδα Dijon, λευκό κρασί και μυρωδικά
Χοιρινό ψητό στο φούρνο με πουρέ, πατάτες αρωματισμένες με λάδι τρούφας και τσάι
Cheesecake με μπισκότα ολικής, μαρμελάδα πορτοκαλιού, και κουλί βερίκοκο
Τιμή ανά άτομο 30 ευρώ
Musique Cafe and More: Αρριανού 37 & Αρχελάου, Παγκράτι, τηλ. 210 7238900

12. Polly Maggoo στο Μεταξουργείο
Μικροσκοπικό, συμπαθητικό, πεντανόστιμο, με γαλλικές αναφορές και ελληνικές πρώτες ύλες. Σεφ ο Γιώργος Ηλιού, με αποδεδειγμένο ταλέντο. Ιδανικό για όσους θέλουν κάτι που να θυμίζει μικρό παρισινό μπιστρό.



Μενού Πρωτοχρονιάς
Blink Zibibbo (Αφρώδης Οίνος από βιολογικούς αμπελώνες Λήμνου με αρώματα βερύκοκου, λεμονιού, γιασεμιού και τριαντάφυλλου)
Amuse-bouche
Ψίχα χοιρινού και αλμυρή μαρμελάδα πράσινου μήλου
Βελουτέ à l'americaine, πεσκανδρίτσα και crème fraîche με σχοινόπρασο
Σαλάτα mesclun με βινεγκρέτ μανταρινιού, κρέμα πιπεράτης γραβιέρας και φύλλο κρούστας με αρωματικά
Μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος με πατάτες dauphinoises και σως αρωματισμένη με βασιλομανίταρα
Παγωμένη μους κάστανου και σιρόπι αρωματισμένο με μαύρο ρούμι συνοδευόμενη με «Γλυκές Ευχές Ερατεινές» από το Κτήμα Πιερία (Oίνος γλυκής με αρώματα βερύκοκου, μαρμελάδας πορτοκαλιού και αγιοκλίματος)
Τιμή ανά άτομο 43 ευρώ
Polly Maggoo: Λεωνίδου 80 & Σαλαμίνος, Μεταξουργείο, τηλ. 2105241120

13. Γεύσεις με ονομασία προελεύσεως, στην Κηφισιά
Η καλύτερη αστική κουζίνα της περιοχής, από την πολύ ταλαντούχα σεφ Νένα Ισμυρνόγλου, σταθερά εδώ και χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς ειδικά για τις γιορτές. Ελληνικές γεύσεις, λιτές αλλά περίτεχνα δουλεμένες και πολλές καλές επιλογές σε κρασί από την κάβα.



Μενού Πρωτοχρονιάς
Τρουφίτσες λευκών τυριών με καπνιστό σολωμό
Ταρτάκια με κρέμα μάραθου και αβγά ρέγγας
Βελουτέ σελινόρζας με ξυνόμιλο και πετιμέζι ροδιού
Τραγανή πίτα με σάλτσα γραβιέρας, ωμό προσούτο και σπιτικό τσάτνεϊ
Δροσερές πρασινάδες με φετούλες πορτοκαλιού, καγιέν, φυστίκι Αιγίνης & λαδολέμονο εσπεριδοειδών
Rib eye με σάλτσα κρασιού, πορέ πατάτας με κάστανο και λεμονόχορτο
Πάβλοβα με σάλτσα εσπρέσο, παγωτό κυδώνι και σάλτσα σοκολάτας
Τιμή ανά άτομο από 70 ευρώ (με ελληνικό κρασί)
Γεύσεις Με Ονομασία Προελεύσεως: λεωφ. Κηφισίας 317, Κηφισιά, τηλ. 210 8001402

14. Nikkei, στο Κολωνάκι
Το καινούργιο κοσμικό εστιατόριο της περιοχής. Αν θέλεις να δεις και να σε δούνε πρέπει να περάσεις από κει. Το μενού είναι ενδιαφέρον: περουβιανή κουζίνα με ιαπωνικές επιρροές από τον σεφ Θάνο Στασινό. Plus η επιλογή από ευφάνταστα κοκτέιλ.



Μενού Πρωτοχρονιάς
Νιγκίρι σκουμπρί σε ζύμωση, με σάλτσα yuzukosho
Μπάο Μπαν φουαγκρά, αχλάδι και περουβιανές tomatillos
Τηγανιτές κάουζας με κονφί από μπούτι πάπιας
Iβηρικό χοιρινό patanegra de bellota
ή Short rib Black Angus μαριναρισμένο με πιπεριές de patron
Opalis Valrhona με πραλίνα από πέκαν
Τιμή ανά άτομο 90 ευρώ
Nikkei: Λεβέντη 3, Κολωνάκι, τηλ. 210 7239366

15. New Taste στην Πλάκα
Το σχετικά πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο New Hotel (πρώην Olympic Palace) του Δάκη Ιωάννου από τους Βραζιλιάνους αδελφούς Καμπάνα έχει ένα πολύ ενδιαφέρον εστιατόριο. Η μάλλον δύο, αλλά σερβίρουν την ίδια κουζίνα. Το ένα βρίσκεται στο ισόγειο και το άλλο στο ρετιρέ. Εμείς προτείνουμε το ρετιρέ.



Μενού Πρωτοχρονιάς
Βελουτέ πατάτας με φλέικς ελληνικής τρούφας
Ταρτάρ καβούρι με κόλιανδρο, τσίλι και yuzu
Καλκάνι ατμού με κρέμα σελινόριζας
ή Μενταγιόν από ελάφι μαριναρισμένο σε μαύρα μούρα
ή Ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι και τρομπέτα και τυρί Ταλέτζιο
Γκανάς σοκολάτας με σορμπέ σμέουρου και κραμπλ σοκολάτας
Τιμή ανά άτομο 110 ευρώ
Ξενοδοχείο New Hotel: Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα, Κέντρο, τηλ. 210 3273170

Πηγή