Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015

Η πόλη που μυρίζει ασχημότερα από κάθε άλλη στον πλανήτη! Πού βρίσκεται και τί ακριβώς συμβαίνει σε αυτή; [Εικόνες]

Oι κάτοικοι της μικρής πόλής Windsor, δυτικά του Σίδνεϋ, έχουν αρχίσει να ξεσηκώνονται εναντίον ενός εργοστασίου κομποστοποίησης που βρίσκεται κοντά στην πόλη τους.

Ο λόγος είναι η μυρωδιά κρέατος σε αποσύνθεση, σάπιου ψαριού και αυγών που εκπέμπεται από το εργοστάσιο και επηρεάζει καθημερινά τις ζωές τους. H Kim Smith, μένει τρία χιλιόμετρα μακρυά από το εργοστάσιο της ELF Farm Supplies και λέει ότι η μυρωδιά είναι αφόρητη."Πολλές φορές ξυπνάμε μέσα στην νύχτα από τη βρώμα". Λέει η Κιμ η οποία είναι διαχειρίστρια μιας ομάδας στο facebook που σκοπό έχει να δώσει ένα τέλος σε αυτήν την υπόθεση. Η κυρία Smith, που έχει περάσει όλη τη ζωή της σε αυτήν την πόλη, λέει ότι αυτή η κατάσταση συνεχίζεται αδιάκοπα τα τελευταία 20 χρόνια. "Είχα γράψει ένα γράμμα στο δημοτικό συμβούλιο για να διαμαρτυρηθώ για την κατάσταση, όταν ο γιιος μου ήταν μωρό και τώρα είναι πάνω από 1.90μ. " "Σκοπός μας είναι κάθε ένας που έχει πρόβλημα με τη μυρωδιά να διαμαρτυρηθεί επίσημα στην Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος" .

"Όταν έχει ζέστη και υγρασία, αισθάνεσαι τη μυρωδιά στο δέρμα σου", δήλωσε ο Trever Crunkhorn, ιδιοκτήτης τοπικής επιχείρησης, ο οποίος, μάλιστα, στο παρελθόν, έχει αναγκαστεί να διώξει τους υπαλλήλους του εξαιτίας της μυρωδιάς.Μία επιτροπή είχε σχηματιστεί σε συνεργασία με την ELF, τοπικές επιχειρήσεις, κατοίκους σχολεία και ειδικούς σε θέματα βιομηχανίας προκειμένου να βρεθεί μία λύση στο ζήτημα. Η Kim Smith είναι μέλος αυτής της επιτροπής αλλά δεν πιστεύει ότι είναι τόσο αποτελεσματική όσο θα έπρεπε.

Όπως τονίζουν οι κάτοικοι της περιοχής η εταιρεία ισχυρίζεται διαρκώς, εδώ και χρόνια, ότι εισάγει τεχνολογία, η οποία θα της επιτρέψει να εξαφανίσει τη μυρωδιά. Με αυτόν τον τρόπο μάλιστα πριν από χρόνια, είχε απορριφθεί και η μήνυση που είχε καταθέσει το δημοτικό συμβούλιο, ήδη από το 2003.

Η Sue Gleeson, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πόλη και να μετακομίσει εξαιτίας της αποφοράς. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: "Παρά τα όσα λένε ποτέ δε μπόρεσαν να ελέγξουν τη μυρωδιά. Πάντα λένε ότι θα φέρουν νέα τεχνολογία για να τα καταφέρουν και ποτέ δε γίνεται τίποτα."

Αυτό που έχει ακόμα πραγματική σημασία για τους κατοίκους, είναι να μάθουν ποια είναι τα χημικά που προκαλούν αυτή τη δυσωδία, ωστε να ξέρουν τι αναπνέουν.

Πηγή