Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015

Αυτή είναι η Βενετία της Ιαπωνίας, ένα μέρος που ίσως δεν γνώριζες. [Εικόνες]

Ομολογώ ότι είμαι παθιασμένος με την ανατολίτικη κουλτούρα. Θα ήθελα να ταξιδέψω σε όλες αυτές τις χώρες όπως στην Κίνα, την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, αλλά ιδίως στην Ιαπωνία. Η γη του ανατέλλοντος ηλίου με κέρδισε με την πρώτη ματιά από νεαρή ηλικία.

Η κουλτούρα τους, τα έθιμά τους, η κουζίνα τους (μερικές φορές είναι λίγο πρόχειρη) και την ιστορία της, γεμάτη μυστικισμό και αρχαίες παραδόσεις. Ίσως αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι ο τρόπος με τον οποίο οι σύγχρονες τεχνολογίες συνυπάρχουν με τις παλαιότερες πεποιθήσεις. Μια συμβίωση που κάνει την Ιαπωνία ένα μοναδικό μέρος στον κόσμο.

Ένα άλλο πράγμα που μου αρέσει για αυτή τη χώρα είναι η ιδιόμορφη αρχιτεκτονική της. Τεράστια κτίρια, που είναι εξοπλισμένα με τις πιο σύγχρονες τεχνικές που συνυπάρχουν με τα παραδοσιακά ιαπωνικά σπίτια.Ανάμεσα αυτό το μίγμα του τσιμέντου και του ξύλου που χρησιμοποιείται ως διαφορετικές μορφές είναι οι πόλεις που εξακολουθούν να είναι απρόθυμες να εγκαταλείψουν τη γοητεία της εποχής Meiji. Η πόλη Fuyana, Κιότο, είναι μια από αυτές.Στην Fuyama τα σπίτι είναι σαν βάρκες και είναι πολύ δημοφιλή προορισμός. Κρυμμένο για τον τυπικό δυτικό ταξιδιώτη αυτό το μέρος είναι πάρα πολύ εντυπωσιακό.

Έχει πάνω από 230 μικρά λιμανάκια τα οποία είναι χτισμένα ως γκαράζ για τις βάρκες των κατοίκων. Δεδομένου ότι το νερό δεν υφίστανται τις συνέπειες των κυμάτων, πάντα επικρατεί μια ήρεμη ατμόσφαιρα.Λόγω της θέσης του η Ine Fuyama δεν είναι πάντα προστατευμένο από καταιγίδες και θύελλες. Τα περισσότερα από τα σπίτια είναι κατασκευασμένα από ξύλο και έχουν διατηρηθεί πολύ όμορφα, ωστόσο έχουν θεωρηθεί σημαντικά για τον ιαπωνικό λαό αυτά τα παραδοσιακά κτίρια. Η περιοχή έχει θεωρηθεί ως πολιτιστική κληρονομιά της Ιαπωνίας και προστατεύεται.Είναι γνωστό με το ψευδώνυμο Βενετία της Ιαπωνίας και σπάνια εμφανίζεται σε παραδοσιακούς οδηγούς, οπότε αν αποφασίσετε να επισκεφθείτε βρείτε ένα καταφύγιο γαλήνης και χωρίς πολύ κόσμο. Μερικά από τα σπίτια παλαιότερα κατοικούνταν από ψαράδες, έχουν μετατραπεί σε καταλύματα για τους ταξιδιώτες, οπότε δεν θα έχετε πάρα πολλά προβλήματα αν θέλετε να βρείτε μέρος να κοιμηθείτε.Πηγή