Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

Μικρός οδηγός επιβίωσης στις διακοπές των Χριστουγέννων [εικόνες]

Ανάμεσα στα τραπέζια που διαρκούν 5 ώρες, τα ωράρια που έχουν γίνει άνω κάτω με το ξενύχτι και τα παιδιά που βρίσκονται εκτός σχολείου, οι διακοπές στο τέλος του χρόνου δεν είναι οι πιο ξεκούραστες.

Οδηγός επιβίωσης.

1. Πιείτε νερό, ενυδατωθείτε

Μια κούπα σαμπάνια επιπλέον, κρασί και αλκοόλ άφθονο, γλυκά και κρέατα, τα Χριστούγεννα είναι η στιγμή που πρέπει να ενυδατωθούμε επειγόντως. Ξεκινήστε τη θεραπεία πίνοντας ένα στιμμένο λεμόνι σε χλιαρό νερό κάθε πρωί.


2. Βάψιμο διακριτικό για τις γυναίκες

Με την κούραση και το (πιθανό) μεθύσι, τα μάτια είναι αυτά που υποφέρουν πρώτα. Οι μαύροι κύκλοι κάνουν την εμφάνισή τους πριν μπει η πρωτοχρονιά. Στην περίπτωση αυτή θέλει λίγο ύπνο παραπάνω το μεσημέρι, χλιαρό και όχι ζεστό ντους και ελαφρύ μακιγιάζ για να μην τονίζονται οι ατέλειες.


3. Μείνετε πιστοί στα ωράρια

Στην αρχή των διακοπών είναι απολαυστικό να κοιμάσαι όσες ώρες θέλεις το πρωί. Αλλά λίγες ημέρες αργότερα πρέπει να επανέλθετε στα συνηθισμένα ωράρια. Ειδικά αν υπάρχουν παιδιά, το ωράριο είναι απαραίτητο. Ξυπνήστε σχετικά νωρίς, περπατείστε ή τρέξτε στο διπλανό πάρκο ή κάνετε τρια τετράγωνα έντονο περπάτημα.


4. Μην ξεχνάτε τα γεύματα

Από ενοχές μετά τα άπειρα γλυκά και τα χοιρινά λίπη, έχουμε την τάση να ξεχνάμε τα γεύματα. Δεν ενδείκνυται γιατί το βιολογικό ρολόι χαλάει και τα κιλά δεν φεύγουν έτσι. Μια ελαφριά σούπα, ένα μικρό σάντουιτς, μια ζεστή σοκολάτα είναι απαραίτητα όταν δεν θέλετε να φάτε πολύ.

5. Κουράστε τα παιδιά και κουραστείτε κι εσείς

Αν δεν αντέχετε άλλο να διαβάζετε παραμύθια και να γυρίζετε στα μαγαζιά με τα παιδιά σας, τα οποία γίνονται κουραστικά όταν βγαίνουν από το πρόγραμμά τους, βρήτε τον τρόπο να τα κουράσετε και να κουραστείτε κι εσείς μαζί τους. Κάνετε μακρινούς περιπάτους, κάντε ποδήλατο, πηγαίνετε σε μουσεία.


6. Ξεκουραστείτε χωρίς ενοχές

Καθήστε στην τηλεόραση με τις παντόφλες, δεν είναι ντροπή, οι διακοπές είναι και γι'αυτό. Αλλά μην το παρακάνετε, δίνετε το κακό παράδειγμα στα παιδιά σας. Οταν αναγκαστικά βρίσκεστε στο σπίτι με μικρά παιδιά μαγειρέψτε μαζί τους, δείξτε τους πώς γίνεται το αγαπημένο τους κέηκ, κάνετε δραστηριότητες χαλαρές που τους μαθαίνουν πράγματα αλλά και πειθαρχία.


Πηγή