Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

Δωμάτια με Θέα…. Σε λίμνη [Εικόνες]

Ποιος είπε ότι οι ιδανικές διακοπές είναι μόνο στις παραλίες ή στα βουνά ή στις διάσημες πόλεις;

Οι λίμνες, αν και στην κατηγορία του υγρού στοιχείου, ίσως είναι οι παρεξηγημένοι συνδαιτημόνες της παρέας των προορισμών και αυτό γιατί πολλές φορές αποπνέουν μυστήριο, είτε λόγω των τρομακτικών ιστοριών που λέγαμε όλοι ως παιδιά ή απλώς λόγω του χρώματος του νερού. Βέβαια, οι λίμνες κάθε άλλο από στερεοτυπικοί προορισμοί είναι… Και στην Ελλάδα αλλά κυρίως στο εξωτερικό, μπορεί κανείς να βρει ονειρικά ξενοδοχεία, για να περάσει μοναδικές διακοπές. Δείτε, λοιπόν τις προτάσεις μας για καταπληκτικά δωμάτια με θέα, που αλλού; Σε λίμνη!

Λίμνη Παμβώτιδα

Ιωάννινα

Η μοναδική λίμνη στην Ευρώπη με κατοικημένο νησάκι στη μέση, με το νησάκι να αποτελεί το μοναδικό στον κόσμο χωρίς όνομα. Φυσικά και μιλάμε για τη λίμνη Παμβώτιδα, με τους θρύλους και τις παραδόσεις. Η λίμνη στην οποία πνίγηκε η κυρά Φροσύνη από το ζηλιάρη Αλή Πασά και η λίμνη που πρέπει καθημερινά να περάσουν οι περίπου 100 οικογένειες που κατοικούν στο νησάκι. Τα Ιωάννινα, αποτελούν έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους τουρίστες, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, και η λίμνη αποτελεί ένα από τα ορόσημα της πόλης. Δική μας πρόταση είναι το ξενοδοχείο Du Lac που είναι χτισμένο κυριολεκτικά δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα με σχεδόν κάθε δωμάτιο να έχει θέα προς το όρος Μιτσικέλι. Βρείτε το Ξενοδοχείο Du Lac και απολαύστε μοναδική διαμονή.


Λίμνη Μπάλατον

Ουγγαρία

Η λίμνη Μπάλατον είναι η μεγαλύτερη της Ουγγαρίας και με μήκος 70 χιλιομέτρων κατατάσσεται σε μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης. Η Ουγγαρία αποτελεί δημοφιλή προορισμό διαφυγής, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, με τους περισσότερους ταξιδιώτες ωστόσο να επιλέγουν την πρωτεύουσα Βουδαπέστη. Η λίμνη Μπάλατον, αποτελεί το καταφύγιο των ντόπιων για στιγμές χαλάρωσης. Το όνομα του σημαίνει βάλτος και προέρχεται από τη σλάβικη λέξη blato και παρά το μικρό μέσο βάθος της, μόνο 3.2 μέτρα, είναι μια ρηξιγενής λίμνη, δημιουργήθηκε δηλαδή πάνω από ένα αρχαίο γεωλογικό ρήγμα. Αν πάτε στη βόρεια πλευρά της λίμνης, θα βρείτε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της περιοχής με θέα από κάθε δωμάτιο που κόβει την ανάσα. Δείτε το Ξενοδοχείο Ramada Lake Balaton στην trivago.


Λίμνη Μπλέντ

Σλοβενία

Ηρεμία, χαλάρωση, φυσική ομορφιά, και ένα νησάκι στη μέση μια λίμνης. Η πόλη που τα συνδυάζει όλα αυτά και ακόμα περισσότερα είναι το Bled στη Σλοβενία. Η λίμνη χαρακτηρίζεται ως το μαργαριτάρι της Σλοβενίας και έχει καταφέρει να αποτελεί μια από τις πρώτες εικόνες που σου έρχονται στο μυαλό στο άκουσμα του κράτους. Αποτελεί κατά παράδοση πρώτη επιλογή κυρίως των Αυστριακών ταξιδιωτών για ολιγοήμερες διακοπές καθώς και των ντόπιων. Το ξενοδοχείο Sava Golf όχι μόνο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη λίμνη, αλλά και από το κάστρο Bled και τις Άλπεις. Θα σας άρεσε το πρωί να βλέπετε αυτή τη θέα από το παράθυρό σας; Τότε βρείτε το Ξενοδοχείο Sava Golf εδώ.


Λίμνη Γκάρντα

Ιταλία

Η λίμνη Γκάρντα, είναι η μεγαλύτερη της Ιταλίας και βρίσκεται ανάμεσα στις πόλεις Μπρέσια και Βερόνα. Έχει έκταση 370 τετραγωνικά χιλιόμετρα και σχηματίστηκε στο τέλος της εποχής των Παγετώνων. Αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς για τους Ιταλούς, τους Γερμανούς και τους Αυστριακούς. Αν επιλέξετε την Βόρεια Ιταλία για μια μικρή απόδραση από την καθημερινότητα, δίπλα στη φύση, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το πάρκο Gardaland, που υπόσχεται να μαγέψει τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του. Το ξενοδοχείο Enjoy Garda, δίπλα στη λίμνη, τηρεί την υπόσχεση που φέρει το όνομα του και σας προσκαλεί να το ανακαλύψετε εδώ από κοντά.


Λίμνη Ανεσί

ΓαλλίαΗ λίμνη Ανεσί, αλλιώς γνωστή και ως η μπλε λίμνη είναι η πιο καθαρή λίμνη στην Ευρώπη. Παράδεισος για τους λάτρεις της ποδηλασίας και των καταδύσεων. Συνδυάζει την άγρια ομορφιά που αποζητούν οι λάτρεις των σπορ και την ίδια στιγμή προσφέρεται για ήρεμους περιπάτους μέσα στο δάσος. Το ξενοδοχείο Les Tresoms Lake & Spa Resort υπόσχεται να κάνει κάθε όνειρο σας πραγματικότητα με την πληθώρα υπηρεσιών που προσφέρει. Ανακαλύψτε τα μυστικά του εδώ.

Πηγή