Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

Ζευγάρι τα παράτησε όλα και γυρίζει τον κόσμο με σκάφος [Εικόνες]

Να ακολουθήσει τα όνειρά του αποφάσισε ένα ζευγάρι από το Jersey στα Channel Islands κι έτσι παράτησαν και οι δύο τις δουλειές τους και έφυγαν για να γυρίσουν τον κόσμο με σκάφος, παρότι δεν είχαν ποτέ ξανά ζήσει πάνω σε σκάφος ούτε είχαν μεγάλη εμπειρία στη θάλασσα.

Η 29χρονη Charlie Smith και ο 34χρονος σύντροφός της που αποκαλείται Captain, πούλησαν το σπίτι τους και ανέβαλαν τα σχέδια γάμου για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή από την αρχή, τον περασμένο Μάιο.

Αφήνοντας πίσω όλα όσα αποτελούσαν μέχρι τότε την καθημερινότητά τους, έχουν μέχρι στιγμής περάσει- με το σκάφος τους- από τη δυτική Μεσόγειο, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη νήσο Έλμπα, την Κορσική, τη Σαρδηνία και τις Βαλεαρίδες νήσους, απολαμβάνοντας ορισμένους από τους ωραιότερους θαλάσσιους προορισμούς στην Ευρώπη.

Μια καθημερινή μέρα για τους αρραβωνιασμένους «θαλασσόλυκους» περιλαμβάνει ηλιοθεραπεία σε αιώρες, διάβασμα, μουσική, επίσκεψη στη στεριά για να επισκεφθούν νέα μέρη ή να πάρουν φρέσκα φρούτα, αλλά και θαλάσσιες δραστηριότητες όπως καταδύσεις και paddleboarding.

«Η κουζίνα είναι πάντα έτοιμη για ένα γεύμα και το ψυγείο κρατά τα ποτά δροσερά», είπε η Charlie στη Daily Mail, «καθόμαστε στο κόκπιτ για ώρες, συζητώντας τα πάντα».

Πριν αρχίσουν να πλέουν στις θάλασσες του κόσμου ο Captain εργαζόταν ως αρχιτέκτονας ενώ η γεννημένη στη Νέα Ζηλανδία Charlie εργαζόταν ως μοντέλο και παρουσιάστρια καιρού σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Ονειρευόμασταν για χρόνια να κάνουμε ακόμα περισσότερα ταξίδια», περιγράφει η Charlie. «Ύστερα από χρόνια ζωής σε κτήρια η προοπτική να φορτώνουμε τα σακίδιά μας και να γυρίζουμε τον κόσμο από χόστελ σε χόστελ δεν έμοιαζε το διάλειμμα που επιθυμούσαμε. Η ιδέα του ταξιδιού μέσω θαλάσσης ήταν ένα τρόπος και να ταξιδεύουμε αλλά και να έχουμε τη «φωλιά» μας μαζί μας.

Στην προετοιμασία τους για το ταξίδι το ζευγάρι παρακολούθησε κάθε εκπαίδευση και σεμινάριο ιστιοπλοΐας ώστε να έχουν την άδεια να χειρίζονται το σκάφος τους αλλά και σεμινάρια επιβίωσης στη θάλασσα και πρώτων βοηθειών.

Με την πώληση του σπιτιού τους αγόρασαν το νέο πλωτό σπίτι τους ονόματι Silver Paws, παρέδωσαν τις παραιτήσεις τους κι έφυγαν.

«Ήταν ένα ρίσκο. Συναντήσαμε αρκετούς ανθρώπους που έχουν μια συγκεκριμένη άποψη για το να κάνεις μια παύση στην καριέρα σου σε αυτή τη φάση της ζωής σου», εξηγεί η Charlie. «Πολλοί άνθρωποι περιμένουν να συνταξιοδοτηθούν για να ταξιδέψουν. Κατά την άποψή μας είναι μικρή η ανταμοιβή αν δεν πάρεις ένα μικρό ρίσκο».

Ο Captain και η Charlie, που γνωρίστηκαν μέσω κοινών φίλων το 2010, ζουν ακόμα με τα χρήματα που εισέπραξαν πουλώντας το σπίτι και τα υπάρχοντα που δεν χρειάζονταν πια. Και παρότι θέλουν διακαώς να δουν όσα περισσότερα μέρη του κόσμου καταφέρουν, δεν βιάζονται.

«Είμαστε ναύτες του καλού καιρού, δεν βιαζόμαστε κι έτσι αν οι καιρικές συνθήκες δεν δείχνουν καλές για μας, δεν παίρνουμε κανένα ρίσκο αλλά περιμένουμε», σημειώνει.

Σήμερα βρίσκονται στη Βαρκελώνη αλλά τα Χριστούγεννα θα είναι στο Jersey για να περάσουν τις γιορτές οικογενειακά.

Τις περιπέτειές τους μπορείτε να παρακολουθήσετε στην ιστοσελίδα τους και στη σελίδα τους στο Instagram.Πηγή