Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

Η νέα πτήση Λονδίνου – Καλαμάτας φέρνει περισσότερους επισκέπτες στο Costa Navarino [Εικόνες]

H Costa Navarino, κορυφαίος προορισμός αειφόρου ανάπτυξης στη Μεσσηνία αναμένεται να προσελκύσει ακόμα περισσότερους Βρετανούς ταξιδιώτες από το 2016 και τα επόμενα χρόνια,

ύστερα από την πρόσφατη ανακοίνωση της British Airways για την έναρξη απευθείας πτήσεων από το Heathrow του Λονδίνου προς την Καλαμάτα, από τις 30 Απριλίου έως τις 24 Σεπτεμβρίου.

Το νέο πρόγραμμα απευθείας πτήσεων της British Airways θα συμβάλει περαιτέρω στην ανάπτυξη του αεροδρομίου της Καλαμάτας, το οποίο αποτελεί ήδη τα τελευταία χρόνια έναν διεθνή κόμβο, που ξεκινά και κλείνει την τουριστική περίοδο στην Ελλάδα με πτήσεις από τον Φεβρουάριο ως τον Δεκέμβριο.

Παράλληλα, η απευθείας πλέον σύνδεση με τη Βρετανική πρωτεύουσα αναδεικνύει και καθιερώνει τη Μεσσηνία και την Costa Navarino ως σημαντικό τουριστικό προορισμό υψηλού κύρους και επιπέδου στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, συμβάλλοντας θετικά στην τόνωση του τουρισμού και της οικονομίας της περιοχής.

Η αεροπορική σύνδεση θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και Σάββατο, απευθείας από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου. Οι δύο εβδομαδιαίες πτήσεις αναδεικνύουν την εμπιστοσύνη που δείχνει το Ηνωμένο Βασίλειο στην αυξημένη δυναμική της Μεσσηνίας, η οποία ενισχύθηκε σημαντικά και από την ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση του συνεδρίου της ABTA στην Costa Navarino, που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο, παρουσία 550 από τους σημαντικότερους επαγγελματίες του βρετανικού τουρισμού.

Η British Airways από τις 30 Απριλίου του 2016 θα συνδέει το Λονδίνο με την ήρεμη Μεσσηνιακή ακτή, καθιστώντας την Καλαμάτα ως ένα από τα λίγα ελληνικά αεροδρόμια το οποίο συνδέεται απευθείας με το αεροδρόμιο Heathrow, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο μεταφοράς και κατατάσσοντας τη Μεσσηνία και την Costa Navarino στους εύκολα προσβάσιμους προορισμούς για τους επισκέπτες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι δύο αεροπορικές συνδέσεις είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της TEMES, την εταιρεία ανάπτυξης της Costa Navarino. Πλέον, οι Βρετανοί ταξιδιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την περιοχή της Μεσσηνίας και την Costa Navarino καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και να απολαύσουν τις διακοπές τους σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία που συνδυάζει μοναδικά τη φύση, την ιστορία και την απαράμιλλη θέα στο Ιόνιο.

Ο κος Στέφανος Θεοδωρίδης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της TEMES, επισήμανε: «Μας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι η British Airways θα πραγματοποιεί δύο απευθείας πτήσεις από Heathrow στην Καλαμάτα από τον ερχόμενο Απρίλιο. Παράλληλα, είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που η κοινή μας συνεργασία με τη Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συμβάλει σε μια τέτοια σημαντική εξέλιξη, με σημαντικά οφέλη, τόσο για την περιοχή και την Costa Navarino, όσο και για την ίδια τη χώρα.

Η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα της επιτυχημένης συνεργασίας μας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τονίζοντας, ταυτόχρονα, την ανάγκη να δημιουργηθούν και άλλες παρόμοιες συνέργειες για την επίτευξη κοινών στόχων αμοιβαίου οφέλους για όλους.»

Οι ήπιες θερμοκρασίες όλο το χρόνο, αλλά και η δυνατότητα επιλογής από μια μεγάλη γκάμα αθλητικών, πολιτιστικών και αυθεντικών τοπικών δραστηριοτήτων όπως το golf, η ιστιοπλοΐα, οι καταδύσεις, η συγκομιδή της ελιάς, οι φιλοσοφικοί περίπατοι, τα μαθήματα μαγειρικής και οι βραδιές αστρονομίας, καθιστούν την Costa Navarino έναν ιδανικό προορισμό διακοπών, που οι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούν να επισκέπτονται ακόμα πιο τακτικά και να απολαύσουν τις παροχές που προσφέρουν τα δύο ξενοδοχεία: The Romanos, a Luxury Collection Resort & The Westin Resort, Costa Navarino.

Πηγή