Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

Περιηγηθείτε στο εντυπωσιακό Μάτσου Πίτσου με το Street View [Βίντεο]


Πλέον όλοι μπορούν να ταξιδέψουν εικονικά στις περουβιανές Άνδεις μέσω των χαρτών της Google, ανακαλύπτοντας μνημεία που έχουν μείνει ανέγγιχτα από τον 15ο αιώνα


Πάνω από την ιερή κοιλάδα και μέσα στην ομίχλη των βουνών, το ιστορικότερο μνημείο των Ίνκας περιμένει να το ανακαλύψετε. Το Μάτσου Πίτσου, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO κι ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, είναι από τα πιο διάσημα μέρη στον κόσμο.

Τώρα, για πρώτη φορά, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού του Περού άνθρωποι από όλο τον κόσμο μπορούν να ταξιδέψουν στο Μάτσου Πίτσου μέσω των χαρτών της Google, να ανακαλύψουν τους ναούς και τα πλατώματα που έχουν μείνει ανέγγιχτα από τον 15ο αιώνα.

Κοιτάζοντας τον ιστορικό ιερό χώρο του Μάτσου Πίτσου στα 2.400 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, το τοπίο κόβει την ανάσα και παραμένει μια διαρκής υπενθύμιση της δύναμης της αυτοκρατορίας των Ίνκας. Μέχρι σήμερα παραμένει αδιευκρίνιστο πώς η πλίνθινη κατασκευή κτίστηκε με τέτοια ακρίβεια χωρίς τη χρήση λάσπης ή μοντέρνων μηχανημάτων και πως οι τοίχοι, οι σκάλες και τα πλατώματα μπλέκονται με τα βουνά και γίνονται ένα με το φυσικό τοπίο.
Ξεκινώντας από σήμερα, με το Google Cultural Institute, μπορείτε επίσης να μάθετε περισσότερα για τα ιστορικά στοιχεία που έχει αποκαλύψει το Μάτσου Πίτσου, συμπεριλαμβανομένων ένα ζευγάρι πιάτων με μοτίβα από πεταλούδες, που είναι από τα ομορφότερα παραδείγματα κεραμικής τέχνης της περιοχής. Μπορείτε επίσης να δείτε πανέμορφα υφαντά, όπως τα Ούνκου, ρούχα ιδιαίτερης σημασίας αφού αποτελούσαν σύμβολο κοινωνικής καταξίωσης.

Δείτε περισσότερα με το Street View της Google και θαυμάσετε πανοραμικές εικόνες από τα σπάνια ευρήματα.

Πηγή