Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

9 απομονωμένες πόλεις στον κόσμο! [Εικόνες]

Οι κάτοικοι αυτών των απομακρυσμένων κοινοτήτων λένε ότι ζουν στη μέση του πουθενά, και δεν είναι υπερβολή…

Πόλεις και χωριά σε μακρινές και απρόσιτες τοποθεσίες έχουν να διαχειριστούν τα στοιχεία της φύσης και την απομόνωση, τη μοναξιά και την έλλειψη βασικών αναγκών, δίνοντας οι κάτοικοι καθημερινά τον δικό τους αγώνα για την επιβίωση…

1. Εδιμβούργο Επτά Θαλασσών, Τριστάν ντα ΚούνιαΘεωρείται μια από τις πιο απομονωμένες κοινότητες στη γη. Η πόλη πήρε το όνομά της από την επίσκεψη του Δούκα του Εδιμβούργου στο νησί το 1867 και έχει 300 κατοίκους.

2. Whittier, ΑλάσκαΤο χειμώνα έχει 200 κατοίκους που ζουν μαζί σε ένα κτίριο 14 ορόφων, το Begich Towers.

3. Villa Las Estrellas, ΑνταρκτικήΧωριό 100 κατοίκων (και ακόμη λιγότεροι κατά τους χειμερινούς μήνες) με γυμναστήριο, εκκλησία, ταχυδρομείο και ένα κατάστημα με είδη δώρων για τους τουρίστες. Η πόλη διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο από τους τρεις υπολογιστές του σχολείου.

4. La Rinconada, ΠερούΣχεδόν 5.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, το La Rinconada στις Περουβιανές Άνδεις είναι ο υψηλότερος κατοικήσιμος οικισμός στη γη. Παρά την έλλειψη τρεχούμενου νερού και το ιλιγγιώδες υψόμετρο, η πόλη έχει περίπου 50.000 κατοίκους. Ο κύριος κλήρωση δεν είναι η άποψη – λόγος που συγκεντρώνει τόσο κόσμο είναι τα μεταλλεία χρυσού που βρίσκονται κάτω από τον τεράστιο παγετώνα La Bella Durimiente πάνω από την πόλη.

5. Supai Village, ΑριζόναΤο χωριό είναι προσβάσιμο μόνο με ελικόπτερο αλλά παρά την απομακρυσμένη θέση του, εξακολουθεί να προσελκύει τουρίστες κάθε χρόνο εξαιτίας του Grand Canyon.

6. Coober Pedy, ΑυστραλίαΥπόγεια πόλη με 2.000 περίπου κατοίκους αποτελεί σημαντικό αξιοθέατο της χώρας.

7. Longyearbyen, ΝορβηγίαΗ σκανδιναβική πόλη έχει 3.000 κατοίκους, με σχεδόν το ένα τρίτο από αυτούς να είναι ξένοι.

8. Πάλμερστον, Νήσοι ΚουκΤο απομακρυσμένο νησί έχει 62 κατοίκους και είναι προσβάσιμο μόνο με βάρκα.

9. Όαση Σίβα, ΑίγυπτοςΠεριτριγυρισμένη από εκατοντάδες χιλιόμετρα ερήμου, το απομακρυσμένο χωριό προσεγγίζεται με αυτοκίνητο ή μετά από ένα ολονύκτιο ταξίδι με λεωφορείο από το Κάιρο. Δεν υπάρχει καμία υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας, ενώ η απομονωμένη θέση της όασης επέτρεψε στον πολιτισμό των Βερβερίνων να παραμείνουν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητος στο πέρασμα των αιώνων.


Πηγή