Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

Νέο πλήγμα για την τουρκική οικονομία - Η Γερμανία συστήνει στους πολίτες της να μην πηγαίνουν στην Τουρκία για τουρισμό

Έστω κι αν είναι νωρίς, κάπως έτσι αποτιμάται η χθεσινή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη για τον τουρισμό της Τουρκίας,

ο οποίος ήδη έχει υποστεί ζημία κατά το προηγούμενο διάστημα λόγω των προηγούμενων επιθέσεων αλλά και της διατάραξης των σχέσεων με τη Ρωσία, μία από τις βασικές τουριστικές αγορές για τη γείτονα.

Η ταξιδιωτική οδηγία, την οποία εξέδωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών για την Τουρκία δίνει το στίγμα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέας Ανδρεάδης επισημαίνει σε σχετικό tweet ότι ο τουρισμός της Τουρκίας μπήκε σε «βαθιά» νερά και αποτελεί επί του παρόντος ερωτηματικό για το πώς θα επηρεάσει η ανασφάλεια της «γειτονιάς» και την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, στην ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε, κάνει μία σύντομη αναφορά σε όλες τις εξελίξεις του τελευταίου εξαμήνου στην Τουρκία, από το περασμένο καλοκαίρι και μετά.

Η Γερμανία συνιστά στους επισκέπτες που ταξιδεύουν στην Κωνσταντινούπολη να αποφεύγουν τα πλήθη στους δημόσιους χώρους και τα τουριστικά αξιοθέατα και να ενημερώνονται συνεχώς για τις εξελίξεις. Επιπλέον, συνιστά στους Γερμανούς να αποφεύγουν ταξίδια στην περιοχή της Τουρκίας κοντά στη Συρία και το Ιράκ, ιδιαίτερα στις πόλεις Ντιγιαρμπακίρ, Μαρντίν, Σίζρε, Σιλόπη και Νουσαγιαμπίν και γενικότερα στις επαρχίες Χακάρι και Σιρνάκ.

Πηγή