Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016

Γιατί δεν πρέπει να πετάμε τις Δευτέρες

Σε περίπτωση που δεν σας αρέσει να περνάτε άσκοπα το χρόνο σας στο αεροδρόμιο, περιμένοντας να δείτε αν και πότε θα αναχωρήσει η πτήση σας, ίσως θα ήταν καλύτερο να αποφύγετε να ταξιδέψετε τις Δευτέρες.

Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήγαγε το Στατιστικό Γραφείο Μεταφορών, και αφορά στο διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου 2015, ένα πολύ υψηλό ποσοστό πτήσεων είτε καθυστέρησαν είτε ακυρώθηκαν τις Δευτέρες, συγκριτικά με τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.

Παρόλο που οι λόγοι που συμβαίνει αυτό παραμένουν άγνωστοι, ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν πως ο λόγος είναι πως η Δευτέρα σηματοδοτεί την αρχή μιας εβδομάδας και πως είναι μέρα που συνήθως επιλέγουν οι επιχειρηματίες για να κάνουν τα ταξίδια τους.

Ανεξαρτήτου της ημέρας, ο νούμερο Ένα λόγος που οι πτήσεις καθυστερούν είναι φυσικά ο καιρός, με το 70% των ακυρώσεων και των καθυστερήσεων να αποδίδονται σε άσχημα καιρικά φαινόμενα.

Το υπόλοιπο 30% αποδίδεται σε μηχανολογικά προβλήματα, σε ζητήματα του αεροδρομίου ή στον κακό προγραμματισμό του πληρώματος.

Παρόλο που είναι δύσκολο έως αδύνατο να αποφύγει κανείς τυχόν καθυστερήσεις, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε.

Αρχικά επιλέξτε μια πτήση που να μην κάνει ανταπόκριση με κάποια πόλη συχνά βρέχει ή χιονίζει.

Ακόμη, προτιμήστε τις πτήσεις που είναι νωρίς το πρωί, δηλαδή πριν τις 8 το πρωί, ή τις βραδινές πτήσεις.

Κάντε μια έρευνα αγοράς. Υπάρχουν μερικές αεροπορίες που τείνουν να έχουν περισσότερες καθυστερήσεις από κάποιες άλλες, ωστόσο μερικές φορές η καθυστέρηση εξαρτάται και από τον προορισμό του κάθε αεροσκάφους. Η Hawaiian Airlines για παράδειγμα έχει τα υψηλότερα ποσοστά έγκαιρης προσέλευσης, ενώ η Frontier και η ExpressJet έχουν τα χαμηλότερα.

Πηγή