Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

Απεργία στα αεροδρόμια την Παρασκευή

Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσει την ερχόμενη Παρασκευή η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), διαμαρτυρόμενη για την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Η απεργία αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στις πτήσεις, κυρίως προς τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Η απεργία προκηρύχθηκε με αφορμή την εκδίκαση - συζήτηση, την ίδια μέρα, από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, της προσφυγής της ΟΣΥΠΑ, των Περιφερειών, των Δικηγορικών Συλλόγων, καθώς και άλλων φορέων και συνδικαλιστικών Ενώσεων, κατά της συμφωνίας ιδιωτικοποίησης των ελληνικών κρατικών αεροδρομίων.

Στο πλαίσιο της κινητοποιήσεις, η Ομοσπονδία έχει προγραμματίσει για το πρωί της Παρασκευής συγκέντρωση έξω από το Συμβουλίου της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47-49), προκειμένου, όπως τονίζει, «να καταδειχθεί η καθολική αντίδρασή μας και την απόφασή μας να προστατέψουμε την περιουσία και τις υποδομές της χώρας μας».

Η δηλώνει αποφασισμένη «να πολεμήσει με όλες τις δυνάμεις της ενάντια στον αφελληνισμό του ελληνικού τουρισμού και της εθνικής μας οικονομίας».

Η Ομοσπονδία ζητεί «από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους τοπικούς φορείς, τα Εργατικά Κέντρα, που θα είναι οι πρώτοι που θα υποστούν τις δυσμενείς συνέπειες του ξεπουλήματος των αεροδρομίων, να οργανώσουν κινητοποιήσεις και να παραστούν στο Συμβουλίου της Επικρατείας, για να γίνει αντιληπτό σε όλους, ότι το κοινό περί δικαίου αίσθημα απαιτεί να μπει ένα τέλος στα ξενόφερτα σχέδια υποταγής και άλωσης της εθνικής οικονομίας».

Πηγή