Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016

Η Αίγυπτος ανακοινώνει σχέδια για υποβρύχιο μουσείο στην Αλεξάνδρεια [Εικόνες]

Σε σχέδια του Γάλλου αρχιτέκτονα Jacques Rougerie και κόστος 150 εκ. δολάρια οι αρχές πιστεύουν ότι θα τονώσουν τον τουρισμό που βρίσκεται σε μακρά ύφεση

Η Αίγυπτος ανακοίνωσε τα σχέδια για ένα υποβρύχιο μουσείο στην Αλεξάνδρεια, το οποίο σύμφωνα με την ανακοίνωση θα κοστίσει 150 εκατομμύρια δολάρια.

Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2008, αλλά επανεξετάστηκε το 2013, μετά από τη διακοπή κάθε σχεδίου από την επανάσταση το 2010 και το 2011.Το μουσείο θα έχει ως στόχο να αναδείξει τον πλούτο των αρχαίων θησαυρών - όπως το Παλάτι της Κλεοπάτρας και ο Φάρος της Αλεξάνδρειας (ένα από τα Επτά Θαύματα του Κόσμου), που εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από νερό στον κόλπο της Αλεξάνδρειας.

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Διοίκησης των Αρχαιοτήτων της Κάτω Αιγύπτου Youssef Khalifa δήλωσε ότι το μουσείο θα αναμορφώσει την περιοχή καθώς θα είναι το πρώτο του είδους του στον κόσμο. Αναμφίβολα θα αναζωογονήσει τον τουρισμό και θα τονώσει την οικονομία της Αιγύπτου μετά από μια μακρά ύφεση.Ωστόσο, ορισμένοι πιστεύουν ότι το προτεινόμενο μουσείο, σχεδιασμένο από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Jacques Rougerie θα είναι απογοητευτικό εξαιτίας της βαριάς ρύπανσης του κόλπου.

Με τη συνεχιζόμενη βία στην Αίγυπτο εξαιτίας της οποίας οι τουρίστες αποφασίζουν να μη την επισκεφθούν, το λιγότερο που μπορεί να τους απασχολεί είναι τα βρώμικα νερά.

Πηγή