Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

Trivago: Tα αθηναϊκά ξενοδοχεία στα φθηνότερα της Ευρώπης τον Ιανουάριο

Στις φθηνότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες παραμένει και τον Ιανουάριο του 2016 η Αθήνα όσον αφορά το κόστος διαμονής σε ξενοδοχείο, το οποίο ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 82 ευρώ ανά διανυκτέρευση, παρά την αύξηση των τιμών κατά 10,8% συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2015.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης ξενοδοχειακών δωματίων, trivago, η πιο ακριβή πόλη για το μήνα αυτό παραμένει το Μονακό, με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 252 ευρώ. Η Αθήνα είναι μια από τις πόλεις που δεν παρουσίασαν καμία απολύτως μεταβολή στις τιμές σε μηνιαία βάση, όπως η Βουδαπέστη και η Σόφια.

Σε ετήσια βάση, μεταξύ των τιμών του περσινού και του φετινού Ιανουαρίου, παρατηρούνται κυρίως αυξήσεις στις ξενοδοχειακές τιμές της Ευρώπης με το υψηλότερο ποσοστό μεταβολής να εμφανίζεται στις τιμές του Πόρτο, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 21,1 τοις εκατό.

Ανάμεσα στις πόλεις που μείωσαν τις τιμές, τόσο συγκριτικά με πέρυσι, όσο και σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, φαίνεται να είναι το Παρίσι, η Ρώμη, η Βιέννη, η Κωνσταντινούπολη και το Μόναχο.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται ενδεικτικά η μέση τιμή για 15 από τις μεγαλύτερες πόλεις:

14% επάνω οι τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων τον Ιανουάριο - ακριβαίνουν οι χειμερινοί προορισμοί

Με τη μέση τιμή των ξενοδοχείων της Ελλάδας να διαμορφώνεται στα 90 ευρώ για τον Ιανουάριο, υψηλότερα κατά 5% από τον περασμένο μήνα και 14% συγκριτικά με τον Ιανουάριο του προηγούμενου έτους, είναι εμφανές ότι έχουν πραγματοποιηθεί μεταβολές σε πληθώρα ελληνικών προορισμών.

Βόλος, Ιωάννινα, Καρπενήσι και Χανιά έχουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών. Οι περισσότερες πόλεις φαίνεται να έχουν αυξήσει τις ξενοδοχειακές τιμές τους, συγκριτικά με τον προηγούμενο χρόνο, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα. Οι χειμερινοί προορισμοί παρουσιάζονται επίσης ακριβότεροι, με λίγες εξαιρέσεις, όπως η Καστοριά, η Καβάλα και η Αράχοβα.

Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται οι κυριότερες μεταβολές στις μέσες ξενοδοχειακές τιμές ελληνικών προορισμών για τον μήνα Ιανουάριο:*Οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 200 διαφορετικά online booking sites.

Πηγή